Pulled Pork med Dry rub.. Og sprød skorpe..

Når vi får gæster er det som regel Morphy der kommer på arbejde, og der er især to ting der går igen. Svinekæber eller Pulled pork. Det smager dejligt, det er noget de fleste ikke selv laver en tirsdag aften og så er det smadder nemt det meste er lavet, når man nu hellere vil sippe vin med gæsterne.

Nå men Ikke nok med der kom gæster, 2 af dem er faktisk kokke, og det giver sådan lidt præstations angst… og fra det øjeblik de træder ind på matriklen, kan jeg ikke længere tage en selvstændig beslutning om  noget som helst vedrørende min mad, men det er en helt anden snak. Heldigvis er de gæster efter lige min smag. Her vil jeg aller helst have mine gæster i mens jeg er i køkkenet. Tæt på og med et glas vin.

dsc_0119

Denne gang lavede jeg en dry Rub, havde jeg været mere tjekket og hvis jeg ikke var faldet i søvn dagen før under putningen af børn, så havde jeg gnedet den i dry rub og pakket den ind i film dagen før så den rigtig kunne trække smagen til sig. Men det fik jeg som sagt ikke gjort, og den smagte dejligt alligevel..

Dry Rup: (Jeg havde 2 kg Nakkkefilet, vi var 6 voksne og et par små børn)
1 Spsk Salt
2 Spsk Rørsukker
1½ Spsk Paprika
1 Spsk Knust Spidskommen
1 Spsk Ceyennepeber

dsc_0116

Jeg ville gerne prøve at lave en tør version, uden så meget væde. De andre gange jeg har lavet Pulled pork, har der været ret meget væde ved, da jeg tidligere har haft troen at kødet min. skulle være ½ dækket af væde. Denne lå helt tørt, men blev dampet.
Jeg lagde to halve løg i bunden som jeg kunne ligge Nakkefilet´en oven på. Jeg hældte vand i så løgnene lige var dækket og så hældte jeg ½ dl Rom i.

Stegen fik 9 Timer på low og derefter, så gjorde jeg noget som jeg aldrig har gjort før. Men det er det bedste jeg nogensinde har gjort for en Nakkefilet lavet i Morphy. Jeg tog forsigtigt stegen op og lagde den i et fad, og så satte jeg den i ovnen i en time, nederste Rille, varmluft på 200grader, imens jeg lavede coleslaw. Skorpen blev sprød og lækker, præcis som havde du lavet den på kuglegrillen..

Jeg serverede den selvfølgelig på traditionel vis i burgers, med Coleslaw og masser af Mayo.

dsc_0128

Resterne blev brugt dagen efter i tortillas med salat og kebab dressing. Og det der stadig var tilbage, kom i fryseren og kan komme på en pizza en dag det skal gå lidt stærkt.

DSC_0135.JPG

3 thoughts on “Pulled Pork med Dry rub.. Og sprød skorpe..

  1. Hej Lars. Tak for din besked. Det lyder også lækkert. Vedr. Roastbeef, har kun lavet den en gang og umiddelbart med den erfaring, tænker jeg ikke det er en oplagt udskæring til Slow cooking, men skulle jeg lave det igen, ville jeg nøjes med 3-4 timer tror jeg. Efter jeg havde stegt den af på panden. Men den er virkelig nem at komme til at over stege. Vh Johanne

  2. Så fik vi prøvet Morphyen her i weekenden til en omgang PP. Hold nu op det er godt – fandt en rub fra grilllandsholdet – næste gange skal der lidt mindre sellerisalt i – kom et par snittede løg i bunden sammen med lidt hønsefond – 10 timer og en halv time ved 200 grader i ovnen – 9 timer havde også gjort det. Brugte lidt af saften da jeg skilte kødet ad – hjemmelavet coleslaw texas barbecue og så var der spisning. Næste gang skal jeg prøve at tilsætte lidt flydende røg eller evt. have fat i en røg-pistol. Næste projekt bliver en roastbeef – men jeg har fornemmelsen af at den ikke skal have så lang tid – har læst opskriften herinde – men tænker 4 timer på low – eller hvordan!
    Lars

Skriv en kommentar