Øl Braiserede Svinekæber

Det slår aldrig fejl, svinekæber bliver det møreste i sådan en slow cooker. I love it og det er nok min yndlings udskæring at bruge. Så da jeg fandt ud af aftenen før, at jeg ikke var hjemme til aftenmad næste dag, men alligevel fik svigerforældrene på besøg måtte jeg i fryseren og finde noget jeg kunne sætte over. Og heldig var jeg, der lå en pakke svinekæber jeg havde frosset ned.

Så i gryden kom der:

 • 500g svinekæber
 • ½ l Ærø Stout
 • Suppevisk (Et bund krydderurter)
 • 1 fenikel skåret i kvarte
 • ½l kyllinge fond
 • ½ l vand (Sovsen var lidt for vandet da de var færdige, så drop ekstra væde)
 • Et par gulerødder i skiver
 • ½ stort løg i store firkanter
 • 2 laurbærblade

1.JPG

Som sagt var svinekæberne frosne, og det var kyllinge fond også. Så jeg havde lidt svært ved at beregne væske mængden, og jeg var bange for det ville koge ud, så jeg tilføjede også ½l vand. Denne har jeg streget for det blev for vandet og fond agtigt den væde der var tilbage. Nogengange har jeg fået sådane en kraftfuld glace agtig sovs ud af det. Nå men streg vandet og put alt det andet i gryden. Jeg vidste jeg ville have travlt om morgenen så jeg samlede ingredienserne i gryden om aftenen og satte det i køleskabet. Har du ikke plads, så sæt det uden for i denne kulde.

Om morgenene satte jeg det over og det hele fik 9 timer på low.

Fisk Gulerødder, Fenikel og Løg op, eller efter smag. Spis det hvis du kan lide det. Jeg er desværre ikke så vild med de udkogte grønsager men synes det giver en dejlig smag under tilberedningen. Smag til med salt peber, evt lidt fløde til sovsen hvis du er til det.

Velbekomme…

 

Advertisement

3 thoughts on “Øl Braiserede Svinekæber

 1. De er heldige de svigerforældre

  Den 7. februar 2016 kl. 11.58 skrev crockpotpusheren :

  > crockpotten posted: “Det slår aldrig fejl, svinekæber bliver det møreste i > sådan en slow cookcer. I love it og det er nok min yndlings udskæring at > bruge. Så da jeg fandt ud af aftenen før, at jeg ikke var hjemme til > aftenmad næste dag, men alligevel fik svigerforældrene på b” >

 2. Tak Mette, det er dejligt igen at have tid til bloggen. Og dejligt når der så er tilbage meldinger om der faktisk er nogle der finder inspiration her (og måske endda har savnet den lidt :-)) Tak.

 3. Helt enig, svinekæber bliver Super lækkert i en
  Slow cooker. Generelt er slow cooker mad det bedste ‘gæste mad’ for det passer bare sig selv. Dejligt at du er tilbage på bloggen med masser af inspiration.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s