Gammeldags grydesteg

Crockpot Oksesteg

Crockpot Oksesteg

Traditionen tro skulle efteråret bydes velkomment. Så sammen med et vennepar bød vi det i år velkomment med god gammeldags oksesteg med rodfrugtmos, selvfølgelig lavet i crockpotten…

Da vi skulle have gæster, valgte jeg at brune stegen af i godt med smør, dels ser den pænere ud og så giver det også lige lidt ekstra smag. Stegen var en grydesteg af okseinderlår, som jeg havde masseret godt ind i sat, peber og hvidløg.

I gryden var der:

Crockpot Oksesteg

Crockpot Oksesteg

1,3 kg Oksesteg
Gulerødder
Persillerod
Jordskokker
Blomkål
2 Laurbærblade
½ l Fond
(½dl Cointreau)

Da stegen var stegt af, lagde jeg den ovenpå grønsagerne, og brændte så ½ dl Cointreau af på panden og hældte over stegen. Den fik 8 timer på Low. Da den var færdig tog jeg stegen op og blendede grønsagerne til en god mos. Tilføjede lidt af væden og smør. Jeg havde en lækker glace på frys fra en tidligere anledning, den brugte jeg og så har jeg gemt den der kom ud af denne steg. Men havde jeg ikke haft det andet,  havde jeg kogt det ind, tilsat fløde og svampe… Så var det bestemt blevet en hæderlig flødesovs.

Crockpot Oksesteg

Crockpot Oksesteg

Jeg serverede et godt ølandshvede brød til.
Lad os så få tændt de lys og nyde mørket, kulden og alt den gode tunge mad… Velkommen i mit hjem du kære efterår.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s