Italienske Kødboller.

Can it Crockpot – Yes it can…!

“Endelig” vendt hjem fra ferie, og grillen kan igen skiftes ud med Morphy.. Den har været savnet.
Som du kunne læse i mit forrige indlæg er der kommet ny kategori (Can it Crockpot) , og den første opskrift jeg prøvede af var italienske Kødboller i Tomat Sauce.  Jeg lavede dobbelt potion nu jeg var i gang og det gør selvfølgelig at det tager ekstra tid, men det gav mig til 4 gange middag (Til 2 personer, ca 6 boller til hver i en potion) så synes tiden var godt givet ud, er stor tilhænger af mad til fryseren.

Opskrift til 8 personer.

Crockpot opskrifter

Italienske Kødboller

Tomat Sauce:
4 Løg
4 Fed Hvidløg
6 Dåser hakkede tomater
En hel Rosmarin dusk, ca 4 spsk hakket.
2 Spsk Hakket Timian
½ dl Rød Balsamico
2 spsk Kokossukker
1 glas rød pesto
1 glas hakkede stenfrie oliven. (Kan også puttes hele i, men jeg foretrækker små stykker)
Salt og Peber

Tilføjelse:
Chili, Friske krydderurter, Mørk Chokolade, en Grønsags Bouillon terning, paprika, En dåse hakkede tomater

Kødboller ( jeg fik 58 stk. 48 i saucen og 10 ferske til fryseren da der ikke kunne være mere i keramikpotten):
1200 g Hakket Okse
4 Løg
6 fed Hvidløg
4 Æg
4 Tsk Paprika
2 Kviste finthakkede rosmarin (Brug kun bladene)
Salt og Masser peber

Alle ingredienserne til Tomat Saucen kom jeg i keramikpotten og startede på High, så den kunne komme op i varme mens jeg gjorde fars klar og formede kødbollerne.
Mix alle ingredienserne med kødet, og ælt det sammen. Når det er mixet skal det lige hvile 10-15 minutter. Derefter former du bollerne den størrelse du ønsker.

Jeg kom kødbollerne ferske i tomatsaucen, så bliver de kogt sammen med saucen. Hvis man gerne vil have lidt brun skorpe på kødbollerne, kan man enten stege dem af på en pande i lidt smør eller kokosolie, eller de kan bages i ovnen. 15-20 minutter på 200 grader, inden man kommer dem i saucen.

Da jeg havde tilføjet kødbollerne i saucen, skruede jeg ned på medium og gav det 6 timer.
Jeg serverede det med Squash pasta, med parmesan og frisk Rosmarin, og det smagte fint, men jeg synes det manglede lidt krudt. Så jeg tilføjede lidt Mørk Chokolade, En del mere Paprika, Friske krydderier og en grønsags Bouillon terning. Og faktisk også en dåse tomater mere da jeg kom for meget Chili i, så jeg måtte lige tilføje noget der kunne jævne det stærke lidt ud. Så lod jeg det stå på low natten over, og næste morgen smagte det af noget. Så vil anbefale at tilføje en del extra friske krydderier og noget “krudt” og så smage lidt bedre til end jeg gjorde inden jeg lod det stå i 6 timer.

Der var til 3 potioner til fryseren, med 12 kødboller i hver pose, og da jeg havde fyldt poserne med kødboller og passende mængde sauce, var der stadig meget sauce tilbage. Så jeg lavede et par poser med ren sauce, som jeg tænker vil være gode til Pizza sauce, eller bare til squash pasta en dag det skal gå stærkt.

Jeg vil lige kreditere Jane Faerber – Spis dig mæt og glad, da original opskriften er fra denne bog.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s