Restemad eller Overskudsmad?

Overskudsmad - Pulled Pork Sandwich

Overskudsmad – Pulled Pork Sandwich

En veninde har lært mig at bruge ordet “overskudsmad” i stedet for ordet rester, som jeg altid har kaldt maden jeg skulle spise fra dagen før. Har hadet fra jeg var lille at høre mor og far sige, “Ja i aften skal vi bare have rester”. Jeg har altid været et madøre og jeg synes det er spild af et måltid at spise kedelige rester.

Nok også derfor har jeg egentlig aldrig været særlig god til det der med at spise rester. Når jeg står og pakker køkken sammen efter maden, tænker jeg at det spiser jeg i morgen, jeg pakker det på bøtter og poser, putter på køl og en uge efter smider jeg det ud… Ofte med bøtten fordi der er kommet mug på som jeg ikke orker at tage mig af.

Men jeg synes Overskudsmad lyder bedre… Jeg kan bedre lide konceptet overskudsmad, og det er det jo egentlig også, det var jo i overskud fra dagen før. OG der skal faktisk ikke så meget til før det kan blive meget lækkert. Det behøver jo ikke være det samme bare varmet, men kan jo give det en ny forklædning.

For tiden kan grønsagsfladbrød redde meget for mig, og også her blev overskuddet forvandlet til en top lækker Swein sandwich..  For jeg vil sige, at selvom vi er sultne er herhjemme, er 2,5 kg Svin til 2 personer i overkanten, så der var masser i overskud. En del røg på poser i fryseren, som er guld værd at tage op en dag middagen ikke er gennemtænkt, og smide på en pizza, en wrap eller til picnic sandwich. Mulighederne er uendelige…

Jeg vil aldrig mere smide rester ud, jeg vil gøre dem lækre…

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s